top of page
Search
  • Writer's pictureHyvinvointihieromo Helinä

Hyvinvointia ja terveyttä elämään!

Hyvinvoinnista kirjoitetaan joka puolella, niin lehdissä blogeissa kuin kirjoissakin. Se onkin oikea kestosuosikki ja voikin todeta, että myös rahanlähde monelle. Hyvinvoivia ihmisiä hehkutetaan ja kuvataan energisiksi voimapakkauksiksi ja vaikka miksi, mitä sanaa kukakin keksii käyttää. Hyvinvointi on kaikkien huulilla. Voi hyvin! Voi paremmin! Löydä positiivisuutesi!Hyvinvointi on puheenaihe, mutta miten oikeasti voimmekaan! Pitäisi tehdä tätä ja tuota, että voisimme hyvin. Arki on kuitenkin kiireistä eikä aina oikeasti jaksa eikä pysty. Työstä ja arjesta tulee todella herkästi suorittamista, tekemistä koska ja kun nämä ja nuo asiat tulee tehdä. Eletään pikkulapsiarkea, urabuumia ja milloin mitäkin elämän vaihetta. Jos katsomme ympärillemme näemmekö oikeasti montakaan aidosti hyvinvoivaa ihmistä?

Hyvinvoinnin nimissä myydään paljon erilaisia tuotteita. On pesuainetta, voidetta, ravintolisää, ruokavalioita, hyvinvointimatkaa, mindfulnessia, hyvinvointiretriittejä, ruokaremonttia, hyvinvointivalmennuksia, luontaishoitoja jne. Lukematon määrä tuotteita, joita tarvitsemme hyvinvointiimme. Tai ainakin niin meille uskotellaan. Mutta tarvitsemmeko niitä voidaksemme oikeasti paremmin? Onko hyvinvointi vain hyvin markkinatuotteeksi muotoiltu tuote?
Miten Sinä voit? Onko Sinun ympärilläsi hyvinvointia? Oletko viimeisen viikon aikana ostanut jonkun hyvinvointituotteen tai ainakin suunnitellut tekeväsi niin? Uskon, että puolen vuoden sisällä olet vakavasti harkinnut ostavasi tai luulen, että olet ostanutkin. Tuskin erehdyn kovinkaan pahasti. Meille uskotellaan, että nämä tuotteet muuttavat elämämme hyvinvoivaksi ja kehomme terveeksi. No, ehkä hetkellisesti. Tuotteiden vaikutukset voivat olla myös lumevaikutusta eli koemme tuotteen hyödylliseksi, mutta todellista hyötyä on vaikea todellisuudessa mitata.


Vuosien ajan olen kerännyt itselleni erilaisia liikkumiseen liittyviä vempeleitä. Voidakseni paremmin. Ja olen niitä ehkä voinutkin, hetkellisesti. Käytettyäni niitä ainakin kerran, ja ehkä vain sen kerran. Sen hetken, jonka hairahdukseni on kestänyt. Todellisuudessa noita härpäkkeitä olen kerännyt muutaman vuosikymmenen ajan. Minulla on tasapainolautaa, kuntopyörää (yksi on myyty, toinen hankittiin heti tilalle), kahvakuulaa, käsipainoja, käsipainosettejä, kuminauhaa, gymstickkiä jne. Olen ostanut lukemattoman määrän hyvinvoinnista kertovia kirjoja ja aikakausilehtiä vain lukeakseni ne kerran kun olen hetkeksi innostunut jostain pikadieetistä tai vastaavasta. Olen osallistunut kuntovalmennukseen verkossa, mindfullness-koulutukseen ja moneen muuhun. En ole kokenut löytäväni hyvinvointia mistään lyhytkestoisesta tapahtumasta. Miksi näin?Hyvinvointi on mielestäni sisäinen tuntemus, jonka jokainen elämme ja koemme hyvin eri tavalla. Sen avulla on helppo tehdä bisnestä, sillä myyntitapahtuma on tunteisiin vetoamista. Harvoin ostamme tuotteen järjellä perustellen vaan tunteiden ohjaamana. Mihin sinä uskot ja mitä tunnet? Haluan kertoa, mitä hyvinvointi on minulle, että tiedät mitä tarkoitan.

Minulle hyvinvointini merkitsee sitä, että:

1. Sisälläni on rauha. Elän sovussa tekojeni ja ajatusteni kanssa. Teen asioita, jotka kuvastavat arvomaailmaani.

2. Kuuntelen itseäni enemmän. Teen asioita, jotka ovat minulle tärkeitä. Näin pystyn positiivisuuteen.

3. Liikun enemmän. Huolimatta siitä, että kehoni ei ole enää 20-vuotiaan nuoren naisen keho. Jaksan liikkua arjessa ja tehdä fyysistä työtäkin.

4. Annan levolle aikaa. Nukun hyvin ja pitkään. Tauotan tekemiseni.

5. Syön säännöllisesti ja terveellisesti.
Käsivarteeni on tatuoitu kaksi vuotta sitten sanat: Strong Proud Beautiful


Ne ovat voimasanani, jotka voin nähdä, jos elämääni tulee huono hetki. Niiden taustalla olevat asiat ovat minulle tärkeitä, ne ovat vahvistaneet sisäistä rauhaani ja hyvinvointiani sekä lisänneet rohkeuttani olla MINÄ.


Strong - Olen vahva mitä tahansa tapahtuu, sillä Sinä selviät siitä. Vahvuuteni ei ole vain fyysinen ominaisuus, vaan sisäinen olo, jolla selviän vaikeista tilanteista eteenpäin. Minä kykenen, Minä pystyn!


Proud - Olen ylpeä itsestäni vaikka muut eivät arvostaisikaan saavutuksiani Olkoon saavutukseni mitä tahansa Minä tiedän mitä ne ovat Minulta vaatineet. Arvostan Itseäni!


Beautiful - Olen kaunis ulkoisesti ja sisäisesti. Olen kaunis vaikka muut eivät sitä näkisi!


Hyvinvointini on vuosien tulosta. Se on muutos ja asenne minun sisälläni. Hyvinvointini ei ole lähtöisin mistään tuotteesta, jonka kaupasta voisi ostaa. Hyvinvointi on sitä, että elän sovussa itseni ja tekemisteni kanssa. Hyvinvointini takana on päätös: Minä itse olen oman hyvinvointini tekijä!


Huolehtimalla hyvinvoinnistani voin samalla terveemmin! Jaksan ja voin paremmin eli Hyvin!

66 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page